Riku Keski-Rauska

Kaikki blogit puheenaiheesta Kansansadut

Nato-optio, tuo sadun Porsas Urhea

Kaappikello löi kaksitoista ja kuu katseli ikkunasta sisään. Silloin huusi Pöllö Pököpää:

»Huhuu».

Kukko Punaheltta aukaisi toisen silmänsä ja Kissa Kirnauskis molemmat.

»Huhuu», huusi Pöllö Pököpää toisen kerran, ja samassa kuului kolkutusta ovelle.

Kop, kop, kop.

Siellä olivat Susi Hukkanen ja Karhu Mesikämmen.

Pieni iltasatu katupartioista

Olipa kerran kaukaisessa tulevaisuudessa kaksi miestä, Marko ja Jokke. Marko ja Jokke olivat jo pitkään seuranneet huolestuneena tilannetta, jossa Suomeen saapui yhä enenevissä määrin ulkomaalaisia ulkomailta. He olivat vakuuttuneita siitä, että tästä ei seuraisi pelkästään hyvää. Rikostilastoissakin nämä ulkomaalaiset olivat yliedustettuina. Markon ja Joken mielestä kaikki maahanmuuttajat vain ahdistelivat kaikkia suomalaisia naisia kaikki päivät pitkät yhteiskunnan varoilla.

Adoptiopoika Antti Puuhaara

Adoptio ei ole mikään kulttuurin pikku oikku tai kusiositeetti vaan ilmiönä hyvinkin keskeinen ja positiivinen yhteisöllinen kyky tai resurssi. Siitä kertoo adoptioteeman yleisyys kansansaduissa.

Kulttuuri tai yhteiskunta on positiivinen ilmiö kun taas ns luonnonlait ovat sinänsä neutraaleja ilmiöitä  kuten muutkin annetut ja muuttumattomat olosuhteet. Kulttuurin tai yhteiskunnan positiivisuuteen kuuluu ehkä hyvinkin keskeisesti tapa adoptoida lapsia useimmiten orpoja lapsia ja saduissa usein eksyneitä tai hylättyjä lapsia.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä