Riku Keski-Rauska

Kaikki blogit puheenaiheesta Ruotsi-Suomi puolustusliitto

Nato-optio, tuo sadun Porsas Urhea

Kaappikello löi kaksitoista ja kuu katseli ikkunasta sisään. Silloin huusi Pöllö Pököpää:

»Huhuu».

Kukko Punaheltta aukaisi toisen silmänsä ja Kissa Kirnauskis molemmat.

»Huhuu», huusi Pöllö Pököpää toisen kerran, ja samassa kuului kolkutusta ovelle.

Kop, kop, kop.

Siellä olivat Susi Hukkanen ja Karhu Mesikämmen.

Selittelyn makua, Carl Haglund

Puolustusministeri Carl Haglund selittelee. Hän kiistää esittäneensä Hufvudstadsbladetille  itsenäisyyspäivänä 06.12. antamassaan haastattelussa Suomen ja Ruotsin välistä puolustusliittoa. Sen sijaan hänen mielestään tulisi aloittaa selvitys maiden meri- ja ilmavoimien yhdistämisestä. Haglundin selitykset alkoivat sen jälkeen, kun hänen ruotsalainen kollegansa Peter Hultqvist antoi Haglundin ajatuksille "rukkaset".

Putinin miina onnistui

Putinin strategia on pelotella ja uhkailla, jottei kukaan vain liittyisi Natoon. Suomen ja Ruotsin puolustusministerit hymyilivät kuin Naantalin aurinko kun astuivat Putinin miinaan. Nyt sitten suomen merivoimat jahtaavat ruotsalaisten apuna venäläisiä sukellusveneitä ja ilmavoimat voivat käyttää toistensa kenttiä. Ei meistä ole vaaraa herra Putin.

Suomi hakee NATO:n jäsenyyttä. Snart.

Suomi hakee NATO:n jäsenyyttä.  Snart.

Tarina maasta, joka ulkoisti puolustuspoliittisen ratkaisunsa Ruotsille.

Nyt näyttää siltä, että jo pitkään pinnan alla valmisteltu ”Pohjoinen rynnäkkö” eli Ruotsin ja Suomen hakeutuminen NATO – OTAN –järjestön piiriin on – viimekädessä kenties Ukrainan tapahtumien seurauksena – aktualisoitunut latentista vaiheesta aktiivivaiheeseen.

Niinpä on odotettavissa, että Suomi hakee NATO-OTAN:in jäsenyyttä.  Snart.

Natostakin on puhuttava

Viimeisen viikon puheenaihe on onneksi ollut sote, ei sota. Silti Ukrainan tapahtumat ovat hätkäyttäneet hereille keskustelun puolustuksesta. Suomalaisten turvallisuudentunne on järkkynyt, vaikka kriisi ei välittömästi meitä uhkaakaan. Huoli on perusteltu: itänaapuri muistutti, että on valmis rajoillaan toimimaan vastoin kansainvälisiä pelisääntöjä.

Ruotsin pitäisi maksaa Suomen puolustusmenot!

Joidenkinmielipidekyselyjen mukaan suomalaiset haluavat sotilasliiton Ruotsin kanssa.

Tämä ei ole mikään yllätys, koska suomalaiset joutuvat vastaamaan Ruotsinkin turvallisuudesta, jos vihollinen tulee idästä tai saksasta.

Ruotsalaiset ovat aina saaneet turvatakuut Suomelta.

Ruotsin pitäisikin tästä syystä maksaa kaikki Suomen puolustusmenot.

Vai, luottaako Ruotsi edelleenkin käyttämäänsä taktiikkaan, että päästetään muiden maiden -Natsisaksan - joukot menemään läpi maan sotimaan Norjaan ja Suomeen?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä